19 februari 2019

Dakpannen laten Coaten? rotterdam 0640704374

U kunt er ook voor kiezen om uw dak door ons te laten coaten. Wij brengen dan een coating aan, welke leverbaar is in verschillende kleuren. Uw dak ziet er dan weer uit als nieuw en de dakpannen zijn goed beschermd.


Dakcoating, waarom zinvol?
Dakcoating beschermt het dak tegen slijtage en vuil.
Dakcoating is een beschermende laag (coating) voor dakpannen. Door het dak te coaten kan vuil zich moeilijker hechten. Dakcoating voorkomt tevens verdere slijtage. Gedurende het hele jaar heeft het dak extreme weersinvloeden te verduren. Regen, zon en vrieskou vragen heel veel van dakpannen. Daar komt bij dat algen, mos, korstmos en atmosferisch vuil het dak vervuilen. Het dak blijft door deze vervuiling langer nat dan schone dakpannen waardoor het vocht door de dakpannen kan slaan en de panlatten kunnen verrotten. Algen en mos gedijen omdat de pannen lang vochting zijn. Vooral mos en korstmos tasten uw dakpannen aan.


Het dak coaten óf nieuwe dakpannen kopen?
Omdat Gigant dak en gevelwerk ervaring heeft met zowel nieuwe dakpannen als dakcoating aanbrengen kunnen wij u een goed advies geven
Is uw dak niet lek en is de onderconstructie nog goed? waarom zou u dan dure dakpannen laten plaatsen? Het coaten van dakpannen geeft hetzelfde resultaat maar dan sneller en een stuk goedkoper. Vooral betonnen dakpannen, de zogenaamde sneldekkers, slijten snel. Dit proces begint al vanaf het moment dat de pannen op het dak liggen.

Vanaf het vierde jaar zal het dak snel vies worden en vanaf ongeveer het twaalfde jaar ziet u (als u het vuil weghaalt) dat de beton structuur verschijnt. Dit betekend dat de kleurlaag die er “af-fabriek” op zit aan het wegslijten is. Onze dakcoating stopt dit slijtage proces.


Hoe duurzaam is dakcoating?
Dakcoating van Gigan dak en gevelwerk gaat erg lang mee en blijft heel lang mooi. U krijgt 10 jaar garantie op ons werk en dakcoating. De dakcoating blijft uiteraard langer goed dan deze 10 jaar. De gebruikte dakcoating is een waterbestendige dakcoating. De coating bestaat uit 100% zuiver acrylaat. Het heeft een hoge dekkracht, snelle verwerkingseigenschappen en is snel droog. De dakcoating van Gigant is UV- en waterbestendig, diffusiebekwaam, water- en vuilafstotend en voor 197% duurelastisch.


Wat zijn de voordelen van dakcoating?
Goedkoper dan nieuwe dakpannen
Sneller dan nieuwe dakpannen
Is water en vuilafstotend
Minder ingrijpend
Beschermt uw dakpannen langdurig
Beschermt uw dakbeschot
Voorkomt kapotvriezen van dakpannen
Verhoogd de waarde van uw huis
Keuze uit 16 kleuren en 4 glansvarianten
Het 6 stappenplan van Gigant.


Gigant  gaat grondig en professioneel te werk als het om dakcoating gaat. Dakcoating is ons vak en niet een bijzaak. We gaan daarom altijd volgens de volgende 6 stappen te werk:
Dakinspectie en beoordeling
Schoonmaken onder gepaste druk
Dakinspectie en eventuele reparaties
Algen en mos doder aanbrengen
Eerste laag dakcoating aanbrengen (grondering)
Tweede laag dakcoating aanbrengen (Afwerkingslaag dakcoating)
Kleuren en afwerking
Dakcoating van Gigant  is standaard in 16 kleuren. In principe kunnen alle RAL kleuren geleverd worden. Dakcoating is er in 4 glansvarianten: mat, zijdeglans, glans en hoogglans

Call Now ButtonBel nu!